Pekka Mäkisestä Iisalmen Reumayhdistyksen uusi puheenjohtaja
Iisalmen ReumaJulkaistu: 03.01.2023 10.52

Pekka Mäkisestä Iisalmen Reumayhdistyksen uusi puheenjohtaja

Iisalmen Reumayhdistys ry:n syyskokous pidettiin keskiviikkona 28. joulukuuta Ilvolanpirtillä.

Kokouksessa hyväksyttiin yhdistyksen toimintasuunnitelma ja budjetti vuodelle 2023.

Lisäksi valittiin hallitus tulevalle vuodelle. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti järjestötoiminnan moniosaaja Pekka Mäkinen, joka on vaikuttanut pitkään monissa luottamutehtävissä Iisalmessa.

Alla Pekan mietteitä uudesta tehtävästä:

Hei kaikki yhdistyksemme jäsenet!

Niin kuin vammais- ja potilasjärjestöissä yleensä myös omassa yhdistyksessämme toiminnan ydin ovat vapaaehtoiset. Ilman vapaaehtoisia moni jäisi ilman kaipaamaansa tukea.

Vapaaehtoistoiminta on valtaosin vertaistoimintaa. Yhdistyksen tarjoamien toimintamuotojen ikisuosikkeja ovat erilaiset vertais- ja harrastusryhmät.

Pääosin yhdistys järjestää liikuntatoimintaa sekä erilaisia tapaamisia ja matkoja. Retket ja matkat ovatkin suosittuja. Tulemme kehittämään verkkotoimintaamme, sillä se kokoaa yhteen pitkienkin välimatkojen takaa tai esimerkiksi silloin, kun muuhun toimintaan osallistuminen ei ole mahdollista.

Toimintamuodot ja keskustelunaiheet valikoituvat jäsenten tarpeiden ja kiinnostusten mukaan. Ne soveltuvat lisäksi erilaisia tuki- ja liikuntaelinongelmia poteville.

Yhdistyksen toimintaryhmiä perustetaan tarpeen mukaan ja koulutamme/hankimme niitä vetämään ja ohjaamaan pääosin yhdistyksen omia jäseniä. Aktiiviset vapaaehtoistoimijat tukevat toisiaan ja Reumaliitto tukee toimijoita tehtävissään.

Jatkamme toimintaamme uusia tuulia haistellen - entisiä toimintojamme unohtamatta.

Koulutuksella tulee olemaan myös näyttävä osa toiminnassa. Hyvin koulutettu jäsenistö on tae hyvin toimivalle yhdistykselle.

Yhdessä olemme enemmän! Tervetuloa mukaan vertaiseen toimintaan!

Hallituksessa jatkavat entisistä jäsenistä Pirjo Eric`, Leena Juntunen, Ulla Juntunen, Kaisu Laajalahti, Marja Lipponen, Riitta Luukkonen, Terttu Muranen ja Margit Tuukkanen-Lappalainen. Uusiksi jäseniksi valittiin Pekka Honkajärvi ja Pauli Miettinen. Onnea valituille!

Hallituksesta jättäytyivät tällä erää sivuun Riitta Kajanus, Eila Koistinen ja Elvi Kärkkäinen. Yhdistys kiittää kaikkia yhdistyksen hyväksi tehdystä työstä ja toivottaa hyvää jatkoa.